Heeft u een vraag? Neem contact op:

Oprichting van Bi-zonder

Als jong meisje stond ik al bij mijn vader in de keuken en wilde ik kok worden. Deze passie en diepgewortelde wens deed mij besluiten na 26 jaar mijn baan in het bankwezen vaarwel te zeggen. Met de volwaardige steun van mijn gezin ging ik opnieuw wekelijks één dag naar school in combinatie met drie dagen stage in een gerenommeerde keuken. Mijn stages waren uiteenlopend, een bewuste keuze om zelf te ervaren welke richting ik wilde gaan varen in mijn toekomst. Met de ervaring om van manager bij een grote financiële instelling, van leerling-kok te groeien tot zelfstandig kok in hiërarchische keukenbrigade, is de basis gelegd voor eigen ondernemerschap.

Tijdens mijn opleiding werd mijn passie voor het koken met groente steeds groter. Ook heb ik veel aandacht besteed aan duurzaamheid en het voorkomen van voedselverspilling. Maar ook het sociale aspect; het voor iemand willen zorgen, hem of haar een fijn moment bezorgen en een bijdrage willen leveren aan een gezonde levensstijl zijn belangrijke factoren die de basis vormen van “Bi-zonder”.

Meer dan eten

Ik geloof dat voedsel ons meer geeft dan een volle maag. “Eten geeft meer” is mijn motto. Dit motto wordt ondersteund door mijn ervaringen in favoriete vakantielanden Italië, Spanje en Griekenland, daar waar het samen delen van de maaltijd zit vast geworteld in tradities en cultuur.

Met die gedachte ben ik tijdens de coronacrisis gaan koken voor buurtgenoten die even niet konden koken, wilden koken of op zoek waren naar een kort contact momentje. Deze ervaring heeft mij alleen nog meer gemotiveerd om te kiezen voor mijn passie.

Wie ben ik?

Bi-zonder

Wie is Bianca?

Wie ben ik? Ik ben Bianca Verdonk-Wessing en ben zojuist gestart met het bedrijf Bi-zonder Catering. Deze naam zegt het al, enerzijds kan ik niet zonder de behoefte te koken voor anderen, en anderzijds is er een grote groep mensen om mij heen die niet zonder “Bianca” kunnen. Omdat ze graag gezonder willen eten, niet alleen voor zichzelf willen koken, een druk leven hebben of gewoon inspiratie willen opdoen. Kortom ze willen genieten van “bijzondere maaltijden”.

Wat mij onderscheidt van andere aanbieders is het koken van gezonde voeding, herkenbaarheid van de maaltijd en het feit dat de maaltijd klaar en warm wordt meegegeven. De laagdrempeligheid van het afhalen aan de deur, het sociale contactmoment en de ervaring een warme gezonde maaltijd direct te kunnen nuttigen maakt het “bizonder”. Daarnaast richt ik me ook op het cateringconcept. Hier voer ik de lijn van gezond, vol groenten en “bizonder lekker” door. In eerste instantie richt ik me op kleine gezelschappen die willen eten, borrelen en feesten. Hier staat de herkenbaarheid van bestaande gerechten, waaraan een mediterrane switch wordt gegeven centraal.